ilovemyticket.com

Tele Ticket Service zet de strijd tegen ticketdoorverkopers verder

Komende maandag 11 maart zal Tele Ticket Service een honderdtal fans van Post Malone tegenhouden aan de deuren van het Antwerpse Sportpaleis omdat zij in het bezit zijn van ongeldige tickets. Dankzij nieuwe software slaagde de ticketverkoper erin zo’n 170-tal doorverkopers te identificeren die samen vele duizenden tickets voor diverse concerten aankochten en frauduleus doorverkochten. Tele Ticket Service roept concertbezoekers op om alert te blijven voor deze illegale praktijken en alleen via de officiële kanalen tickets aan te schaffen.

Met nieuwe technologie en software voert Tele Ticket Service zijn strijd tegen de zwarte ticketmarkt verder op. “We hebben al zo’n 170-tal doorverkopers kunnen identificeren die in totaal vele duizenden tickets op de zwarte markt hebben gebracht”, zegt Stefan Esselens, CEO van Tele Ticket Service. “Ons onderzoek is echter nog maar pas gestart. We vrezen dan ook dat de komende dagen en weken nog meer illegale doorverkopers en valse tickets zullen opduiken”.

Bij het concert van Post Malone komende maandag 11 maart in het Sportpaleis zal Tele Ticket Service de bezitters van illegaal doorverkochte tickets staande houden. Zij zullen op de hoogte worden gebracht van hun illegale aankoop, de kans krijgen om rechtsgeldige tickets aan te kopen zodat zij het concert toch nog kunnen bijwonen en worden begeleid bij het indienen van een klacht om hun geld voor de geweigerde tickets te recupereren.

“De illegale doorverkopers, die voornamelijk opereren vanuit het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en Israël, kregen inmiddels van ons een mail met de vraag om hun klanten op de hoogte te brengen”, vervolgt Stefan Esselens. “We hebben hun gemeld dat de kopers van hun tickets de toegang tot de zaal geweigerd zal worden. De gegevens van deze doorverkopers worden ook doorgegeven aan de FOD Economie”.

Wie in het bezit is van een ticket waarop een vreemde naam staat van een ticketkoper, is bij deze gewaarschuwd. Hij of zij kan meteen ook het bedrag dat voor het ticket betaald werd controleren met de officiële ticketprijs die op www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be vermeld staat.

Lees verder op de website van de Sportpaleis Group.

Category: Nieuws

Tagged:

Comments are closed.

Raadpleeg mijnkaart.be in verband met de betwisting van online betalingen met debet- of kredietkaarten.


Over ons

Dit is een absoluut topadres voor mensen die graag genieten van een evenement tegen de officiële toegangsprijs en geen eurocent meer willen betalen.

Hier kom je te weten hoe je veilig een ticket koopt en verkoopt. Hier word je attent gemaakt op concerten met een verhoogd risico op doorverkoop.

Hier word je gewaarschuwd voor valse tickets. Hier kom je te weten wat je moet doen als er iets fout gaat. Hier kan je je eigen verhaal over allerhande (wan)toestanden kwijt.
Hier mag je ongeremd je ticket beminnen.

Hoe klacht indienen?

Wil je een klacht indienen bij de overheid? Klik hier om je klacht door te sturen.