ilovemyticket.com

U2-tickets worden niet onmiddellijk opgestuurd

Om de doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen streng aan te pakken, beslisten concertorganisator Live Nation, ticketverkoper Tele Ticket Service en de Federale Overheidsdienst Economie op basis van hun gentlemen’s agreement om de tickets voor het concert van U2 in september volgend jaar niet onmiddellijk op te sturen.

Elke verdachte (online) transactie zal aan de Federale Overheidsdienst Economie gemeld worden. De overheid engageerde zich om actief mee te werken aan controles en het opsporen van illegale verkooppraktijken met het doel concertbezoekers te beschermen tegen oplichting en afzetting.

“We krijgen de laatste tijd wel vaker nerveuze telefoontjes van personen die eisen dat de tickets onmiddellijk worden opgestuurd”, verklaarde Stefan Esselens van Tele Ticket Service aan Het Nieuwsblad. “We vermoeden dat een groot deel van de tickets zal worden doorverkocht aan woekerprijzen. Bij het vorige U2-concert in België bleek 14 procent van de toeschouwers zijn kaarten via de doorverkoop te hebben aangeschaft.”

Strenge controle aan de ingang van het Koning Boudewijnstadion
De houder van elk verdacht en uit winstoogmerk doorverkocht ticket zal zich aan de ingang aan het Koning Boudewijnstadion moeten identificeren. De concertbezoeker waarvan het ticket niet meteen gekoppeld kan worden aan de originele ticketbesteller wordt op basis van het gentlemen’s agreement en de algemene verkoopsvoorwaarden de toegang geweigerd.

Concerttickets worden later verstuurd
Om voorafgaande controles mogelijk te maken en de illegale doorverkoop in kaart te brengen, worden de tickets voor de U2-concerten op een latere datum verstuurd. Zonder noemenswaardige problemen worden de tickets wellicht nog voor de zomervakantie opgestuurd.

Belangrijk bericht voor ticketbestellers die zijn verhuisd of gaan verhuizen
Als u na de aankoop van uw ticket(s) verhuisde of u hebt voor de zomer van volgend jaar verhuisplannen, vergeet dan niet om uw nieuwe postadres te melden bij Tele Ticket Service. Omdat u een actieve reservering hebt, kunt u uw adresgegevens zelf niet online aanpassen. Dit is een maatregel om te vermijden dat illegale doorverkopers via tussenpersonen massaal tickets aanschaffen en die daarna naar eenzelfde adres laten sturen. Maak gebruik van het contactformulier om uw adresgegevens te laten wijzigen.

Category: Nieuws

Tagged:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Raadpleeg mijnkaart.be in verband met de betwisting van online betalingen met debet- of kredietkaarten.


Over ons

Dit is een absoluut topadres voor mensen die graag genieten van een evenement tegen de officiële toegangsprijs en geen eurocent meer willen betalen.

Hier kom je te weten hoe je veilig een ticket koopt en verkoopt. Hier word je attent gemaakt op concerten met een verhoogd risico op doorverkoop.

Hier word je gewaarschuwd voor valse tickets. Hier kom je te weten wat je moet doen als er iets fout gaat. Hier kan je je eigen verhaal over allerhande (wan)toestanden kwijt.
Hier mag je ongeremd je ticket beminnen.

Hoe klacht indienen?

Wil je een klacht indienen bij de overheid? Klik hier om je klacht door te sturen.